Rode draad 2009

LeegRodeDraad1 2010-jan © Jan Bonsink "Een beeld van vertraagde beweging op een grindpad."
© Jan Bonsink "Een beeld van vertraagde beweging op een grindpad."
LeegRodeDraad2
2010-eddie © Eddie Dalm "Ik zag een slak en aangezien een slak niet zo snel kruipt hoort hij dus thuis in een bv 30 km zone."
© Eddie Dalm "Ik zag een slak en aangezien een slak niet zo snel kruipt hoort hij dus thuis in een bv 30 km zone."
2010-kees © Kees Volkers ""De doofpot". In eerste instantie leg je geen link met de vorige foto. Links zie je een doofpot en rechts een kolenkit. Bij kolenkachels ontstonden tijdens het verbranden van de kolen “sintels” ook wel slakken genoemd. Deze ontstonden omdat er silica als vervuiling aanwezig was en deze silicaten smolten aan elkaar tot sintels. Deze werden met een tang uit de kachel gehaald en in de doofpot gestopt om af te koelen. De kolenkit heb ik erbij gedaan om aan te geven dat het over kolen gaat en misschien kan er iemand dan een verband leggen. Ik ben bang van niet."
© Kees Volkers ""De doofpot". In eerste instantie leg je geen link met de vorige foto. Links zie je een doofpot en rechts een kolenkit. Bij kolenkachels ontstonden tijdens het verbranden van de kolen “sintels” ook wel slakken genoemd. Deze ontstonden omdat er silica als vervuiling aanwezig was en deze silicaten smolten aan elkaar tot sintels. Deze werden met een tang uit de kachel gehaald en in de doofpot gestopt om af te koelen. De kolenkit heb ik erbij gedaan om aan te geven dat het over kolen gaat en misschien kan er iemand dan een verband leggen. Ik ben bang van niet."
2010-tanja © Tanja Warnaar "Op Jan's foto een slak met zijn huis in het zand; mijn foto is een oud duinhuisje uit begin 1900 in Oostvoorne."
© Tanja Warnaar "Op Jan's foto een slak met zijn huis in het zand; mijn foto is een oud duinhuisje uit begin 1900 in Oostvoorne."
2010-renen © René Nicolaes "Natuurlijk moest het vervolg een straatbeeld worden met verkeersborden en een onderbord. De 30 km zone was zeker een must. Wel moest het een straatbeeld met wat meer spanning worden. De twee mensen met hun speciale kleding konden net zo goed uit de jaren dertig gewandeld komen zodat het getal 30 een dubbele betekenis in de foto heeft."
© René Nicolaes "Natuurlijk moest het vervolg een straatbeeld worden met verkeersborden en een onderbord. De 30 km zone was zeker een must. Wel moest het een straatbeeld met wat meer spanning worden. De twee mensen met hun speciale kleding konden net zo goed uit de jaren dertig gewandeld komen zodat het getal 30 een dubbele betekenis in de foto heeft."
2010-tilly © Tilly Meijer
© Tilly Meijer
2010-evert © Evert Onderwater ""Groeten uit Hoogvliet" Een oud huisje in het oude dorp Hoogvliet."
© Evert Onderwater ""Groeten uit Hoogvliet" Een oud huisje in het oude dorp Hoogvliet."
2010-arie © Arie van der Steen "Ik zag een zone 30 km toegestaan voor fietsers en ik zie een voetgangerszone waar het verboden is te fietsen."
© Arie van der Steen "Ik zag een zone 30 km toegestaan voor fietsers en ik zie een voetgangerszone waar het verboden is te fietsen."
2010-gino © Gino Ghiorsi "Toen ik de foto van Tilly kreeg toegestuurd, wist ik ook niet wat ik daarmee aan moest, maar ik zag in de beweging van de jongen op de foto, die een stuk kleding van een meisje/dame aanraakte, een soort verlangen uitgaan. Vandaar mij foto van een BH met de tekst erbij van "dichterbij kun je niet komen"."
© Gino Ghiorsi "Toen ik de foto van Tilly kreeg toegestuurd, wist ik ook niet wat ik daarmee aan moest, maar ik zag in de beweging van de jongen op de foto, die een stuk kleding van een meisje/dame aanraakte, een soort verlangen uitgaan. Vandaar mij foto van een BH met de tekst erbij van "dichterbij kun je niet komen"."
2010-wim © Wim Mennink "Een rij huizen in Hoogvliet, en een rijtje mooie strandstoelen, kleine huisjes."
© Wim Mennink "Een rij huizen in Hoogvliet, en een rijtje mooie strandstoelen, kleine huisjes."
2010-frans © Frans Ketelaar "Als ik ga wandelen doe ik het liever in park of bos."
© Frans Ketelaar "Als ik ga wandelen doe ik het liever in park of bos."
2010-henk © Henk Siesem "Hé die is van mij."
© Henk Siesem "Hé die is van mij."
2010-ben © Ben de Blok
© Ben de Blok
2010-renel © René Leerentveld "Een bepaalde richting op gestuurd worden."
© René Leerentveld "Een bepaalde richting op gestuurd worden."
LeegRodeDraad3 2010-harm © Harm Naaijer
© Harm Naaijer